Banggiagoldmark


Inside Peek

Das Bier


In Das Bier, Humà design + architecture implemented the industrial-style German “Bierhall” concept, where the European cult for great beers intersected with the Rosemont neighbourhood lifestyle.

Humà’s first intervention was to open the space — composed of three buildings with three different ground floor levels — to create one single large hall. Then, they custom-designed oversized communal tables, which evolved through the space, linking the different levels. The main bar serves as a stage for the “Steins”, large typical Bavarian beer mugs, which are glorified in their own unique locker on the white back bar wall, where 20 draft lines were passed through the wall for a clean, minimalistic effect.

Towering the space, large interpretations of the typical “Bierhall” traditional chandeliers hang above the communal tables.  These large, circular fixtures made of perforated hot rolled steel, diffuse the light through their perforations. Humà then declined this language into a family of similar elements, such as the exterior overhung façade and the steps, transitioning between the different levels inside the space, all made of crude steel.

During the demolition, the removal of some materials exposed original high quality long hidden elements; Layers of history within which Humà decided to work, such as the terrazzo floors and the original stone façade of the building.

Das Bier is primarily a place for beer lovers, and there are several allusions of it throughout the space. For example, Humà designed the restroom’s entrance wall with a composition of 7,500 white and gold beer caps. In addition, the ceiling in the lounge area is made of an assemblage of aluminum beer barrels on which Humà added lighting fixtures, bringing down the ceiling for a more casual effect.